A versenyigazgató Eric Boullier szerint a McLaren előbb-utóbb rákényszerül arra, hogy felfrissítse felállását. Nem lehet ugyan tudni, hogy ez mikor következik be, a Honda jövő évi belépése miatt mindenesetre régóta téma, hogy a csapat toppilótákra vadászik a piacon. A wokingiak Fernando Alonso és Lewis Hamilton mellett állítólag Sebastian Vettelt is megkörnyékezték.

F1: Pilótacserék lesznek a McLarennél 1
F1: Pilótacserék lesznek a McLarennél 2

F1: Pilótacserék lesznek a McLarennél

F1: Pilótacserék lesznek a McLarennél

F1: Pilótacserék lesznek a McLarennél 5
F1: Pilótacserék lesznek a McLarennél 6
Fotó megosztása:
F1: Pilótacserék lesznek a McLarennél 7


Jenson Button különösen aggódhat a helyéért, neki már megüzente Ron Dennis, hogy keményebben kellene hajtania. “Jenson tudja, hogy nagyon fontos annyi pontot megszereznie, amennyit csak tud” – fogalmazott a versenyigazgató Eric Boullier.

“Bizonyítania már nem kell semmit, világbajnok, és sok versenyt nyert a McLarennél. Ugyanakkor realistának kell lennünk, egy-két-három éven belül muszáj lesz frissítenünk a felállásunkat, az meg természetes, hogy a legjobb pilótákat próbáljuk leigazolni.”

Button, akinek a szezon végén lejár a szerződése, nem akar kiszállni az F1-ből. “Régóta itt élem az életemet, és itt is akarom folytatni. Fiatal vagyok és gyors, élvezem, amit csinálok, nem akarok változtatni” – nyilatkozta Button.