Adrian Newey az idei szezon után a háttérbe vonul a Red Bullnál, az F1-es munkát csak mentorként segíti majd a cég első számú technikai vezetőjeként. Newey feladatait többen veszik át az általa épített szervezetrendszerben, külön technikai igazgatóra nem lesz szükség az istállónál.

F1: Newey-nak nem lesz utódja a Red Bullnál 1
F1: Newey-nak nem lesz utódja a Red Bullnál 2

F1: Newey-nak nem lesz utódja a Red Bullnál

F1: Newey-nak nem lesz utódja a Red Bullnál

F1: Newey-nak nem lesz utódja a Red Bullnál 5
F1: Newey-nak nem lesz utódja a Red Bullnál 6
Fotó megosztása:
F1: Newey-nak nem lesz utódja a Red Bullnál 7


“Nem nevezünk ki új technikai igazgatót, mert nincs rá szükségünk” – mondta Christian Horner csapatfőnök az Autosportnak. “Ez egy lehetőség az Adrian alatt dolgozók számára, hogy feljebb lépjenek, és nagyobb felelősséget vállaljanak.”

“A főtervező Rob Marshall, az aerodinamikai fejlesztéseket irányító Dan Fallows és a főmérnök Paul Monaghan személyében nagyon erős technikai csapatunk van.” Hornernek nincs kétsége afelől, hogy Newey háttérbe lépését megfelelően előkészítette a Red Bull, zökkenőmentes lesz az átmenet.

“Adrian sosem titkolta, hogy előbb-utóbb szeretne hátrébb lépni. Most elérkezett ez a pillanat, de olyan szervezetrendszert építettünk fel, amely mindenkinek a legjobb lesz. Számunkra nagyszerű, hogy Adrian nem szívódik fel egyik pillanatról a másikra, a munkaidejének egy részében továbbra is az F1-gyel foglalkozik majd.”