A Force India ügyvezető igazgatója, Otmar Szafnauer biztos benne, hogy a riválisok jövőre lemásolják a Mercedes V6-os turbómotorját. A németek egy a többiektől teljesen eltérő technikai megoldást választottak a motor felépítéséhez, ezt pedig minden bizonnyal a Renault, a Ferrari és a jövőre érkező Honda is átveszi.


Noha a motorfejlesztést befagyasztották, a következő idény előtt a gyártóknak lesz lehetőségük jelentős módosításokra: a szabályok szerint akár 48 százalékkal eltérhetnek az idei konstrukciótól. Szafnauer egyszerű igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a Mercedes riválisai egyszerűen lemásolják-e a német motort 2015-re.

“Nem tudom, hogy a többiek milyen fejlesztési tervet követnek, de a Forma-1-ben mindenki lesi, hogy a többiek mit csinálnak” – mondta Szafnauer. “Ha úgy érzik, hogy valamivel mellélőttek, egyszerűen megnézik, ki végzett jobb munkát. Ez az iparág így működik.”

Szafnauer szerint nem igaz, hogy a Mercedes csak a motor miatt jó, szerinte Renault- vagy Ferrari-motorral is nyerne a csapat. “A győzelemhez mindennek a helyén kell lennie. Ez a Mercedes a Renault vagy a Ferrari motorjával is nyerő lenne.”