A Mercedes 2014-ben tarol a Forma-1-ben, igaz, a 2010-es kezdetektől tavaly év végéig a csapatot felépítő Ross Brawn már csak a sportágon kívülről figyelheti a sikereket.
Az egykori Benetton-, Ferrari-, Honda-sztármérnök helyére a McLarentől tavaly átigazolt Paddy Lowe került, pontosabban ő vette át az alakulat műszaki vezetését, míg az osztrák Toto Wolff az gazdasági-politikai oldallal foglalkozva “frontemberkedik”.
F1: Ross Brawn után is van élet 1
F1: Ross Brawn után is van élet 2

F1: Ross Brawn után is van élet

F1: Ross Brawn után is van élet

F1: Ross Brawn után is van élet 5
F1: Ross Brawn után is van élet 6
Fotó megosztása:
F1: Ross Brawn után is van élet 7


Az év elején kinevezett Lowe úgy érzi, hogy az idei sikerekben már neki magának is jócskán van szerepe: 
“A csapat felszálló ágban volt az elmúlt két-három évben, és tavaly már pole-ok és győzelmek is összejöttek. Ross megérdemli az elismerést, ő is része volt ennek a folyamatnak. Azt hiszem, én viszont továbbvittem a dolgokat a következő lépcsőfokra” – mondta az Autosportnak.
“Nem is annyira arról volt szó, hogy változtattam Ross irányvonalán, inkább csak kiegészítettem. Kitöltöttem a Ross által még üresen hagyott hézagokat. Ritkán van olyan, hogy megérkezve azt lehetne mondani, hogy minden eddigi dolog rossz volt és 180 fokos fordulat kell, sokkal inkább azt kell továbbépíteni, ami már megvolt.”
F1: Ross Brawn után is van élet 8


“De Ross már december óta nincs itt, az idő repül. A Forma-1 nagyon gyorsan halad, már nem is emlékszem decemberre. Szóval, minden tiszteletem Rossnak, de ő már a múlt. Nekem az számít, amit most csinálunk és persze a következő versenyek.”
“Fantasztikus év ez számunkra, nem is álmodhattunk erről. Történelmi eredményeket értünk el, és ezt is akarjuk továbbvinni. Sokat követelünk önmagunktól, de a Forma-1 így működik. Az F1-ben nincs pardon, mindenki csak annyit ér, mint a legutóbbi versenye, szóval nem szabad visszaesnünk.”