Haldokló gyerekeknek segített Ecclestone 1
Haldokló gyerekeknek segített Ecclestone 2

Haldokló gyerekeknek segített Ecclestone

Haldokló gyerekeknek segített Ecclestone

Haldokló gyerekeknek segített Ecclestone 7
Haldokló gyerekeknek segített Ecclestone 8
Haldokló gyerekeknek segített Ecclestone 9
Haldokló gyerekeknek segített Ecclestone 10
Fotó megosztása:
Haldokló gyerekeknek segített Ecclestone 11

Bernie Ecclestone viszonylag olcsón megúszta a börtönbüntetést a Forma-1 jogainak 2005-ös eladását érintő korrupciós ügyben, hiszen a peren kívüli megegyezéssel kialkudott 100 millió dolláros (23,5 milliárd Ft) “bírság” nem apasztja meg túlságosan 3-4 milliárd angol fontnyi (1200-1600 milliárd Ft) becsült vagyonát.
Míg 99 milliót a német államkincstárnak kellett befizetnie, egymilliót egy jótékony célra kellett áldoznia. Azt nem tudni, hogy a bíróság döntött a kedvezményezettről, vagy maga Ecclestone – vagy képviselői – választotta ki a támogatni kívánt ügyet, mindenesetre egyértelműen nemes célra fordítják majd az összeget, amely egy németországi gyermek-hospice alapítványhoz került.

Hospice

Az elmúlt egy-két évtizedben elterjedt, az idősek vagy halálos betegség végső stádiumában járó emberek és hozzátartozóik komplex megközelítésű orvosi, pszichológiai, lelki kezeléséről-támogatásáról szóló ellátás, szolgálat, amelynek célja a haldokló és környezete számára méltóvá, a lehető legelfogadhatóbbá, legkönnyebbé tenni a halált és a búcsút.

A Deutsche Kinderhospizstiftung kuratóriumának vezetője el sem hitte, hogy ekkora pénzzel “gazdagodott” az alapítvány, “hatalmas meglepetés” volt számukra az 1 millió dollár, ez majdnem tízszer annyi, mint az eddigi legnagyobb adomány: “Három éve valaki 100 ezer eurót adományozott” – mondta Margret Hartkopf a Tagesspiegelnek.
Ecclestone azért még nem úszta meg 100 százalékosan a történetet, még az eredetileg megkárosított – legalábbis az egykori alkalmazottjukat, Gerhard Gribkowskyt két éve ezért ítélték el – Bayerische Landesbankot is kárpótolnia kell, nekik 25 millió eurót (7,9 milliárd Ft) ajánlott, a pénzintézet pénteken ad választ arra, hogy elfogadják-e ezt.