Aldo Costa főtervezőként majd technikai igazgatóként 15 éven keresztül a Ferrari számtalan sikerének egyik kovácsa volt, de 2011-ben elküldték Maranellóból, ma a Mercedes vezető mérnökeként dolgozik.
A mérnök a Ferrari-specialista olasz újságírónak, Leo Turininiek nyilatkozott volt csapatáról, a versenyképtelenségükről és annak okairól – nem túl hízelgően. 
F1: Súlyos hibák a Ferrarinál 1
F1: Súlyos hibák a Ferrarinál 9


„Nem örülök a küszködésüknek. A korábbi munkaadóm egy igazi legenda, és egyáltalán nem esik jól azt látni, ahogy omladozik, még akkor sem, ha szerintem nem épp elegáns módon dobtak ki. Hadd szögezzem le, hogy sokan dolgoznak Maranellóban, akiket igazán szeretek, így nekem is fáj, hogy ilyen nehéz helyzetben vannak. Sok barátom van ott, miért is örülnék, hogy bajban vannak?” –  mondta a Mercedesszel idén a bajnoki sikerek felé tartó szakember, majd kitért a háttérre is.
 
„Stratégiai hibákat követtek el az általános irányítás terén, méghozzá súlyosakat. És a munkaerő tekintetében sem hoztak jó döntéseket” – utalt az elmúlt évek szerződtetéseire, kirúgásaira.
F1: Súlyos hibák a Ferrarinál 10


„Mondok egy példát: 2008-ban a versenyrészleg már kérte, hogy építsünk új szélcsatornát, mert úgy gondoltuk hogy ez elengedhetetlen ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk. Azt mondták, hogy ez nem így van, és nincs szükség rá” – célzott arra, hogy a Ferrari aztán 2010-től három éven keresztül küszködött a szélcsatornájával, külső létesítményben is dolgozott, míg tavaly őszre megnyitották végre az újjáépített maranellói darabot.
„A Ferrarinál az összes döntést – a stratégiáról, az alkalmazottakról – az elnök, Luca di Montezemolo hozza. Persze úgy tisztességes, ha hozzátesszük, ő vezette sikereke is a Ferrarit, amikor mindent megnyertek, azonban azóta is ő irányít, hogy a győzelmeknek vége.”
F1: Súlyos hibák a Ferrarinál 11


A Ferrari kevésbé versenyképes autóival „csodákat tevő” Fernando Alonsót versenyzőként Costa is dicsérte, de az emberi oldalával már nem volt kibékülve: 
„Fernandót a legnagyobbak közé sorolom, amikor a pályán van és vezet. De az autón kívül sosem tudtam megérteni, számomra megfejthetetlen volt a jelleme, rejtély. Azonban a Mercedeshez nem fog jönni, nem látom okát, hogy Hamilton távozni akarjon egy ilyen csapattól, mint a miénk.”