A McLaren 2014 végén két évtizedes együttműködést követően búcsút int a Mercedesnek, hiszen 2015-ben már a Forma-1-be visszatérő Honda motorjait használják majd.
A csapat idén sem küzd az élmezőnyben, de a főnök, Eric Boullier hangsúlyozza, hogy sem ez, sem a motorcsere nem befolyásolja az idei fejlesztési munkát, nem állnak le, nagyon is hajtanak.
F1: Guruló laboratóriummal versenyez a McLaren 1
F1: Guruló laboratóriummal versenyez a McLaren 2

F1: Guruló laboratóriummal versenyez a McLaren

F1: Guruló laboratóriummal versenyez a McLaren

F1: Guruló laboratóriummal versenyez a McLaren 4
Fotó megosztása:
F1: Guruló laboratóriummal versenyez a McLaren 5


“Ne feledjük, a szabályok szerint a motorok és a sebességváltók rögzítési pontjai egységesek, szóval folytatjuk a fejlesztést, nagyon sokáig visszük még a programot. Az idei autó fejlesztéseinek többsége a jövő évi modellen is szerepel majd, ezért ha mondhatjuk így, az idei járgány a 2015-ös laboratóriumunk” – mondta a francia szakember. 
A nyári szünetet követő néhány futamra különösen nagy frissítési csomagokkal készülnek: “Spában jön majd egy jelentős csomag, és után Szingapúrban még egy” – ígérte Boullier.
A McLaren 11 fordulót követően 97 ponttal csak a 6. a konstruktőri bajnokságban, igaz, a Force India mindössze egyetlen egységgel előzi meg őket, a Williams (4., 135 pont) és a Ferrari (3., 142 pont) viszont már elég messze van.