A korábbi negatív – nem kis részben házon belülről, a Ferraritól és a Red Bulltól származó –  vélemények, a motorok hangjára vonatkozó panaszok, valamint a Német Nagydíj megdöbbentően alacsony látogatottsága miatt a Magyar Nagydíj szombatján Bernie Ecclestone kezdeményezésére egy, a Forma-1-es fejesekből álló ún. Népszerűségi Munkacsoport alapításáról döntöttek, amely a sportág új ötletekkel való feldobásával foglalkozna.


A kupaktanács múlt csütörtöki, első ülése végül elmaradt, ugyanis a Mercedes-főnök Toto Wolff a biciklis sérülései miatt kórházba vonult, és úgy tűnik, egy ideig még nem is ülnek majd össze.
A német Auto Motor und Sport szerint az érintettek a nyári szünetre szétszéledtek: Wolff még mindig az orvosoktól függ, a Force India-főnök Vijay Mallya a indiai adóügyeit intézi, a Red Bull-főnök Christian Horner már barátnőjével, az egykori Spice Girl Geri Halliwell-lel Olaszországban nyaral, míg Ecclestone Münchenben dolgozik azon, hogy 100 millió dollárral kiváltsa magát a korrupciós ügyéből.  
Immár a Spa előtti vagy a Spa és Monza közötti hétre tervezik a találkozót, írja a lap.