A Magyar Nagydíjon kisebb balhé kerekedett a Mercedesnél, amikor az elöl haladó Lewis Hamilton a csapat többszöri kérésére is visszautasította, hogy elengedje a más stratégián lévő csapattársát, Nico Rosberget.
F1: Csak vészhelyzetben szólnak rá Hamiltonékra 1
F1: Csak vészhelyzetben szólnak rá Hamiltonékra 2

F1: Csak vészhelyzetben szólnak rá Hamiltonékra

F1: Csak vészhelyzetben szólnak rá Hamiltonékra

F1: Csak vészhelyzetben szólnak rá Hamiltonékra 4
Fotó megosztása:
F1: Csak vészhelyzetben szólnak rá Hamiltonékra 5


Hamilton utólag azzal érvelt, hogy a csapattárs nem volt elég közel, lassítani pedig nem fog az egyetlen világbajnoki rivális kedvéért. A magyarázatot végül a csapat vezetői is elfogadták, de az ügyről a múlt hétvégén még az anyacég fővezére, Dieter Zetsche is beszélt, azt mondta, csakis vészhelyzetben szólhat bele a bokszutca a küzdelembe.
“A múlt vasárnap (a Magyar Nagydíjon) nem volt vészhelyzet. A két versenyző nem volt szorosan együtt, ezért nagyon is megértem, hogy Lewis nem lassított le, hogy elengedje Nicót” – mondta a Bild am Sonntagnak.
“A Mercedesnél nincsenek csapatutasítások, ehhez ragaszkodom” – szögezte le. “Csakis a versenyzők képességi, no meg egy kicsit a szerencse dönti majd el, a végén ki lesz előrébb. Az is tény azonban, hogy Rosberg és Hamilton nem tarthatja fel a másikat, ha eltérő stratégián vannak.”