A Force India a 2014-es Forma-1-es idény egyik meglepetéscsapata lett, rendszeres pontszerzéssel és egy dobogóval sokkal nagyobb neveket is maguk mögé utasítottak. A silverstone-i alakulat lendülete aztán épp otthon, a Brit Nagydíjon kezdett elfogyni, a múlt hétvégi magyar Nagydíjon pedig idei első nullázásukat is elkönyvelhették.
A Williams ugyanebben az időszakban lendült bele, mostanra 37 ponttal a Force India elé kerültek a konstruktőri versenyben. A csapat tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya szerint nincs katasztrófa, még visszaérhetnek a 4. helyre is.
F1: Még megfogható a Williams 1
F1: Még megfogható a Williams 2

F1: Még megfogható a Williams

F1: Még megfogható a Williams

F1: Még megfogható a Williams 5
F1: Még megfogható a Williams 6
Fotó megosztása:
F1: Még megfogható a Williams 7


“Nem lepett meg a Williams formája, hiszen hozzánk hasonlóan ők is a Mercedes-motor mellett döntöttek, az erőforrás pedig nagyon-nagyon fontos idén. Ahogy nálunk, náluk is a legjobb motor dolgozik, ami nagy előny az előző évükhöz képest. És nem feledjük, már a téli teszteken megvillantotta a tempóját a Williams. Engem inkább az lepett meg, hogy az első pár versenyen nem remekeltek. De semmiképp sem becsüljük alá őket” – mondta a Forma-1 hivatalos oldalának.
“Hogy elkaphatjuk-e a Williamst? Igen, elkaphatjuk. Keményen meg kell dolgoznunk érte, de hosszú még az idény. Középcsapatként jól dolgoztak, le a kalappal előttük, de mi is jól dolgozunk idén, a lehetőség nyitva.”
F1: Még megfogható a Williams 8


“Ne feledjük, a szezonzáró kétszeres pontot ér majd, ami mindent megváltoztathat. Nagyon kiszámíthatatlan, ki hol végez majd a konstruktőri bajnokságban – és az egyéniben is -, szóval minden azon múlik, hogy ne veszítsük el a koncentrációt, menjünk tovább és ne hagyjuk, hogy a riválisok jobban elhúzzanak. Még felzárkózhatunk, hosszú az év!”
A Force Indiának persze nem csak az előttük álló Williamst és Ferrarit kell lőtávolban tartania, hátrafelé is nagyon kell figyelniük, ugyanis a McLaren mindössze egyetlen ponttal áll mögöttük (98-97).