Lewis Hamiltonnak küzdelmesen alakult a Német és a Magyar Nagydíj, az időmérős problémák miatt mindkétszer a mezőny végéből kellett előreküzdenie magát. A kaotikus hungaroringi versenyen végül a 3. lett, csapattársát és egyetlen bajnoki riválisát, Nico Rosberget is megelőzte.


“Azt hiszem, elég húzós, embert próbáló két hetem volt. Láttam, hogy egyesek arról írtak, hogy nem bírom a nyomást, meg fogok törni, de remélem, hogy a visszakapaszkodásaim megmutatták, hogy nem így van. Továbbra is versenyben vagyok, készen állok a harcra! A nyári szünet alkalmat ad majd a feltöltődésre, egy kis súlyt is felszedhetek – de izmot és nem zsírt, szóval fejben és fizikailag is erősebben térek majd vissza” – ígérte.
Hamilton jelenleg 11 pontos lemaradásban áll a 2. helyen Rosberg mögött, és csak remélni tudja, hogy a megbízhatóság, a technikai problémák már nem szólnak bele a küzdelembe.
“Igen, a megbízhatóság azért aggasztó, többször romlott már el az autóm, mint az övé. De van még jó néhány futam, majd kiderül, hogy… Egyértelműen megvannak a képességeim, megvan a tempóm, csak az a kérdés, hogy kitart-e az autóm is.”