A bokszból indult újjáépített autóval, a második kanyarban a szalagkorlátnak csúszott, mégis harmadik lett a Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton. Emiatt akár elégedett is lehetne a Mercedes, csakhogy a pole-ból rajtolt Nico Rosberg csupán negyedik lett, ráadásul úgy, hogy a verseny második felében arra kérték Hamiltont, hogy engedje el más stratégián lévő csapattársát.


Rosberg háborgott a rádión, hogy miért nem engedi el Hamilton, de egy kis logikával ő és a csapat is kitalálhatta volna, hogy ha Hamilton csapattársa miatt lelassít, elveszíti Alonsót, ez pedig még a világbajnoki helyzetet figyelmen kívül hagyva is túl nagy luxus lett volna. Toto Wolff csapatfőnök-sportigazgató láthatóan ideges volt a verseny után.

“Ezt a versenyt meg kellett volna nyernünk” – mondta Wolff. “A biztonsági autós szakaszok nem segítettek nekünk. Lewis fel tudott zárkózni ugyan, de aztán nem úgy alakultak a dolgaink, ahogy előzetesen és a verseny közben terveztük. Mindkét autónak a dobogón kellett volna lennie, az egyik győzelmével, de nem sikerült.”

“A jó dolog, hogy a bajnokságot még vezetjük, Nico és Lewis küzd a címért. A versenyen történtekről el fogunk beszélgetni a versenyzőinkkel, elemeznünk kell a történteket, és azt, hogy mi történt Lewis és Nico között.”

Rosberg is csalódottan beszélt a verseny után, szerinte a csapat döntése volt, hogy Hamiltonnak el kell engednie. “Ezt a versenyt meg kellett volna nyernem” – értett egyet főnökével Rosberg. “Csalódott vagyok. A körülmények nehezek voltak ugyan, de a fékekkel ismét volt egy kis gond, aminek utána kell néznünk. Nem az első eset volt, hogy bajt okoznak.”

“A versenyem a safety car miatt ment el, már túlmentem a bokszutcán, amikor beküldték. Az ilyesmi benne van a pakliban, emiatt nem hibáztatok senkit. A végén így is majdnem megelőztem Lewist, közel voltam, de nem sikerült. Nem én találtam ki, hogy el kellene engednie, a csapat döntött így. Ezt át fogjuk beszélni, a pontos részleteket még én sem ismerem.”