Bár az előzetes várakozásaik alapján a Hungaroring nem feküdt volna a Williamsnek, a szombati időmérőn végül szépen szerepelt a csapat, Valtteri Bottas a 3. rajtkockát szerezte meg, míg Felipe Massa a 6. helyről indulhatott.


A Magyar Nagydíj rajtjánál az előző három futamon dobogós helyezéseket szerzett Bottas a vizes körülmények között is villantott, rögtön sikerült előznie, a 2. helyre lépett fel, de az első biztonsági autós szakasz vele is csúnyán kiszúrt: már a bokszbejáraton túl járt, amikor a többiek kihasználták az alkalmat, mire körbeért, és ő is cserélt, visszaesett. 
A Williams a gumistratégiával próbálta menteni a menthetőt, végül Massa egy helyet javítva az 5. lett, Bottas azonban csak a 8. lett.
“Mostanában kezdtünk hozzászokni, hogy a dobogóért küzdünk, szóval a mai nap más volt. Az autó tempója nem volt nagyszerű, ami elmegy egy ilyen szűk és kanyargós pályán. Hoztuk, amit lehetett, mindkét autónk pontot szerzett, és elléptünk a McLarentől és a Force Indiától a konstruktőri bajnokságban. Elégedettek vagyunk a negyedik pozícióval, a szünet után pedig jó versenyek várnak ránk, Spába és Monzába újabb dobogós helyekért mehetünk majd” – összegezett a vezető versenymérnök, Rob Smedley.
F1: Dobogó helyett 8. hely 3


A végre nem balesetező Felipe Massa így értékelt: “Nagyon nehéz futam volt, sok minden történt. Sokat csatáztam, nem volt könnyű a pályán maradni. Kicsit kockáztattunk a gumikkal éa kiállásokkal, de végül jól alakult. Biztos vagyok benne, hogy az idény második felében jóval több pontot szerezhetek majd, mint eddig!”
Bottas természetesen csalódott volt:
“Zsinórban három dobogós helyezés után a 8. hely nem elég, de a csapat így is szerzett pár pontot. Több is összejöhetett volna ma, de pechem volt a safety carral, a 2. helyről a top10-en kívülre kerültem. Ki kell elemeznünk ezt a futamot, utána pedig a következőre kell koncentrálni. Nagyon sok pozitívuma volt már az idei évnek, folyamatosan javulunk.”