Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj időmérőjén sem jutott túl a Q1-en, ezúttal lángoló autóval kényszerült félreállni a bokszutca bejáratában. A Mercedes gyorsan kiderítette, hogy üzemanyag-szivárgás okozta a tüzet, de ettől a hírtől sem lett jobb kedve az angolnak, sőt.

A gyors beavatkozás ellenére ránézésre eléggé megsérült a Mercedes, Hamilton rendkívül csalódottan nyilatkozott. “Azt hiszem, ez most már több, mint egyszerű balszerencse. Jobban kell dolgoznunk” – mérgelődött Hamilton, aki először ismét fékhibát érzett.

“Az első mért köröm befejezéséhez közeledtem, készültem a másodikra, amikor történt valami a fékekkel. Valami elromlott a fékrendszerben, újra kellett indítanom néhány rendszert, aztán a motor meghalt.”


“Ott voltam közvetlenül a bokszbejáratnál, úgy gondoltam, visszaérek a garázsba, de aztán a tükörbe belenézve láttam a lángokat. Addig azt hittem, valamit még tudunk csinálni, de aztán rám kiabáltak, hogy ‘állj, állj, állj!’ Ez egyszerűen tragikus.”

Hamilton: Ez már több, mint balszerencse 3


“Mindig vannak dolgok, amelyek hátráltatnak, de ezektől csak erősebb leszek. Megpróbálok jól szerepelni holnap, de ez a pálya jellege miatt nem lesz egyszerű. Az időjárás segíthetne, de könnyen lehet, hogy több mint húszpontos hátránnyal kell nyári szünetre mennem.”

A Mercedes igazgatóját, Niki Laudát is nyugtalanítja a sok műszaki hiba, amelyek nagy része ráadásul Hamiltont érinti. “Most már ideje lenne, hogy elsősorban Paddy Lowe felvilágosítást adjon erről a hibaszériáról” – üzent Lauda a csapat technikai igazgatójának. Lauda megerősítette, hogy benzinszivárgás okozta a tüzet, szerinte ilyen dolgoknak “nem lenne szabad megtörténnie.”

“Ez nem lehet véletlen vagy pech, lennie kell egy logikus magyarázatnak, hogy miért csúszik ennyi minden félre. Alaposan át kellene nézni az elmúlt hetek történéseit, hogy kiderüljön, mikor kezdődtek a problémák.”

Lauda szerint az autó komolyan megsérülhetett. “Egy ekkora tűzben könnyedén megsérül a hátsó felfüggesztés. Azt hiszem, hosszú estéjük lesz a srácoknak, amíg az autót újra összerakják.”