F1: Rosberg nincs extázisban a pole-tól 2 Nico Rosberg (1.): “A Q3 nagy kihívás volt, folyamatosan változott a pálya. Pont úgy kezdtünk, hogy én voltam az első, az egyes kanyart egyébként is nehéz felmérni. Nagyon nedves volt a pálya, de óvatos voltam, sikerült elkerülnöm a falat. Kevinnek nehéz dolga volt, nem számolhatott ennyi vízzel. Utána felszáradt a pálya, végül az utolsó köröm sikerült a legjobban. Sajnálom a csapat miatt Lewist, nem jó, hogy így alakult, dolgoznunk kell a megbízhatóságon. Az lenne a jó, ha egy az egyben harcolhatnék vele, ha fej-fej mellett lennénk, úgyhogy nem érzem magam extázisban. Hosszú verseny lesz, mindent beleadunk: azzal, hogy Lewis hátulról indul, biztonsági versenyt kell futnom.”

Sebastian Vettel (2.): “A pálya jellegéből jött a tempónk, nincs sok egyenes, fekszik nekünk. Mindig is jól szerepeltünk itt, reménykedtünk a végéig, de Nico utolsó köre nagyon jó volt, és a különbség nagyobb lett, mint vártuk. Eleve úgy voltunk vele, ha Nico kicsit meginog, összejöhet, de nem így alakult. A másodiknál jobbat nem hozhattam.”

Valtteri Bottas (3.): “Kcsit meglepetés a harmadik hely. Tudtuk, hogy a Red Bull és a Ferrari nagyon erős lesz itt, a Mercedest mondanom sem kell. A pálya kialakítása nem a legjobb számunkra, de csapatként jól küzdöttünk. Működtek a fejlesztések, bár egy kicsit még hiányzik a tapadás, de így is jó esélyünk van, hogy jó eredményt érjünk el holnap.”