Többen is megcsúsztak a Q3 elején jött hirtelen eső miatt a Magyar Nagydíjon, de balesetet végül csak Kevin Magnussen szenvedett az első kanyarban. A dán pilóta csalódott volt a történtek miatt, látszott rajta, hogy a lelkére vette a saját hibás ütközést.


“Belementem a falba” – mondta Magnussen, de ezzel nem árult el nagy titkot. “Vizesebb volt a pálya, mint amire számítottam, a célegyenesre fordulva még teljes tapadással tudtam kigyorsítani. Nem készültem semmi különösre, ezért ugyanott próbáltam fékezni, ahol általában szoktam. De világos, hogy ez nem az a pont volt, ahol próbálkoznom kellett volna.”

“Bocsánatot kérek a csapattól, ez biztosan nekik is csalódás volt. Úgy érzem, egyébként ismét egy teljesen normális időmérőnk lehetett volna. Szomorú vagyok, mert többet is elérhettünk volna, remélem, az autó a baleset ellenére többé-kevésbé rendben van.”


“A holnapban még bízom, remélhetőleg ismét erős versenyünk lesz. A tizedik rajthely nem olyan rossz, járhattunk volna rosszabbul is, például, ha a Q2 elején szenvedek balesetet. Csalódott vagyok a hibám miatt.”

A dán újonc által emlegetett 10. rajthely elszállt, mivel az autó átfogó javításokra szorul, Magnussen csak a bokszutcából indul vasárnap, közölte a csapat a hivatalos összefoglalóban később.