Az ezüst nyíl óriási fölénye miatt a 2014-es egyéni bajnoki küzdelem a két Mercedes-pilóta párharcáról szól, jelenleg Nico Rosberg 14 ponttal vezet a kicsit pechesebb, de több hibát is elkövető Lewis Hamiltonnal szemben.


Az idény féltávjánál ez a különbség szinte semmi, így természetesen hatalmas a feszültség, mondta a korábbi négy győzelme miatt Hamilton saját bejáratú versenyének számító Magyar Nagydíj előtt.
“Igen, nehéz, nagyon nehéz kezelni a kapcsolatot. De meg kell találni a középutat, ugyanis elsősorban a Mercedesért versenyzünk, a Mercedest képviseljük, és jó munkát kell végeznünk a csapat számára. A gyárban dolgozó több mint ezer embert, a kollégákat és az ő munkájuktól függő családjaikat is képviseljük. Szóval csapatként kell dolgoznunk, de ugyanakkor le kell győznünk  másikat. 
Monacóban ugyan nagyon puskaporos volt a levegő, de Rosberg és Hamilton harca még mindig nem fordult nyílt háborúba – a német szerint ez a csapat vezetőinek érdeme.
“Egyáltalán nincs könnyű dolguk. Vannak nehezebb időszakok, de szerencsések vagyunk, mert nagyon jó főnökeink vannak. Niki (Lauda, címzetes elnök), Toto (Wolff, csapatfőnök) és Paddy (Lowe, technikai főnök) hármasa, de főként Toto és Paddy, hiszen velük dolgozunk napi szinten, szóval hálás vagyok nekik, amiért ilyen jól vezetik a csapatot és kezelik a helyzetet. Jó munkát végeznek, de ez továbbra is kihívás marad.”