A Mercedes-uralom a Hungaroringen is folytatódik, a két ezüst nyíl zárt az élen a Magyar Nagydíj első szabadedzésén a Hungaroringen. A vasárnap ötödik, rekordot jelentő győzelmére készülő Lewis Hamilton nagyjából kéttizedet adott bajnoki éllovas csapattársának, Nico Rosbergnek.


Úgy tűnik, a Ferrarinak jót tett a kapcsolt első-hátsó felfüggesztés (FRIC) betiltása, Kimi Räikkönennek pedig végre sima, problémamentes délelőttje volt, így ő és Fernando Alonso végzett a Mercik mögött. A spanyol négytizedet kapott Räikkönentől.
A címvédő Sebastian Vettel további négytizeddel lemaradva lett az 5., a top10 második felében a két McLaren, a Toro Rossó-s Jean-Eric Vergne, a Red Bull-os Daniel Riccirdo és a williamses Felipe Massa sorakozott. 
A koszos, “zöld” aszfalt és a közepes keverékű gumik kombinációja miatt mindenki küszködött a tapadással délelőtt, bőven akad csúszkálás, azonban továbbiakban szépel lassan felgumizódik majd a pálya, javul a tapadás és vele a köridők.
A Lotusnál, és a Marussiánál műszaki problémák hátráltatták a munkát: Romain Grosjean autójában a vízpumpa adta meg magát, míg Max Chilton autója az első körök után a bokszba visszatérve kigyulladt. A tűz nem volt komoly, de a szerelés és az autó újraindítása gyakorlatilag a teljes edzést elvitte, az angol csak az utolsó percekre tért vissza a pályára.
Magyar Nagydíj, 1. szabadedzés, Hungaroring, 2014.07.25.