A Német Nagydíjon Lewis Hamilton újabb időmérős bakija ezúttal csattanósan végződött: az angol a Q1-ben fékhiba miatt a falnak csapódott. Bár a vasárnapi versenyen a 20. rajkockából végül a 3. helyre küzdötte fel magát, a 2008-as bajnok nincs rendben.


Már vasárnap akupunktúrás kezeléssel próbálta csökkenteni a balesetben szerzett zúzódások fájdalmait, az általa korábban négyszer megnyert Magyar Nagydíj előtt pedig további kezelésekre szorul.  
“A térdeim rendben vannak, de a hátam és a nyakam tényleg problémát okozott. Tényleg fizioterápiára van szükségem, ugyanis a hátam a kelleténél jobban fáj. De rendben leszek, a héten dolgozunk majd rajta” – mondta.
Hamilton Nico Rosberg kiesésével a hazai versenyén, a Brit Nagydíjon 4 pontra zárkózott fel a bajnokságban, azonban a hockenheimi eredmény után hátránya újra nőtt, 14 ponttal van lemaradva csapattársa mögött. Szeretné, ha véget érne már a pechszériája: “Talán meglátogathatnék valami indiai gurut vagy meg kéne dörzsölnöm a Buddha hasát. Minden vallást kipróbálok, hátha valamelyik segít” – viccelődött, hozzátéve, hogy ez a bajnoki szezon “valóban nehéz, nagy kihívás” számára, de nem is szeretne “könnyen győzni”.
F1: Hamiltonnak terápia kell a Magyar Nagydíjra 3


A két Mercedes-pilóta kiegyenlített küzdelmét látva valószínű is, hogy nem lesz könnyű a párharc, a legnehezebb pedig az abu-dzabi duplapontos szezonzáró lehet majd.
“Úgy néz ki, Bernie-nek igaza lesz, az utolsó futam dönt el mindent” – mondta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Német Nagydíj után. “Szerintem ez nem fair, szerintem nem kellett volna behoznunk a dupla pontokat. Amelyikük győz, annak nem lesz gondja vele, de aki a dupla pontokkal veszít, annak komoly pszichológiai kezelés kell majd.”