A hétvégi Német Nagydíj csúnya blama volt a nézőszámok tekintetében, de a most következő Magyar Nagydíj jobban teljesíthet, véli a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt. 
Magyar csapat kellene a Forma-1-be 1
Magyar csapat kellene a Forma-1-be 2

Magyar csapat kellene a Forma-1-be

Magyar csapat kellene a Forma-1-be

Magyar csapat kellene a Forma-1-be 9
Magyar csapat kellene a Forma-1-be 10
Magyar csapat kellene a Forma-1-be 11
Magyar csapat kellene a Forma-1-be 12
Magyar csapat kellene a Forma-1-be 13
Magyar csapat kellene a Forma-1-be 14
Fotó megosztása:
Magyar csapat kellene a Forma-1-be 15


Gyulay az InfoRádió Aréna című műsorában szombaton azt mondta: tavaly nézőcsúcs volt, de az idén az Osztrák Nagydíj visszatérése miatt várhatóan kevesebben érkeznek majd a szomszédos országból.
 
A minél több magyar néző pályára csábítására a Hungaroring Sport Zrt. az állami vállalatokkal együttműködve az idén is lehetőség nyújt az ingyenes utazásra is jogosító kedvezményes belépők megváltására – mondta az elnök-vezérigazgató.
Gyulay egyetért abban, hogy leginkább egy magyar Forma-1-es szereplő jelenlétével lehetne megnövelni a hazai nézők számát: “valóban, Mihelisz Norbert példája is jól mutatja, hogy mekkorát lendít egy magyar versenyző megjelenése a versenyben, telt házat tudunk csinálni az ő szereplésével a WTCC-ben.” 
Hozzátette azonban: “A Forma-1-ben hihetetlen anyagi bázis kell ahhoz, hogy valakit évek alatt felépítsenek, nem elég a tehetség, nem elég végigjárni a ranglétrát, komolyan finanszírozni is kell a versenyzését. Erre egy Hungaroring Sport Zrt. nem elég” – kitérve arra, hogy pillanatnyilag bejutásra esélyes versenyzőt nem lát a színen, és hogy “(magyar) csapatot könnyebb lenne csinálni”. 
Magyar csapat kellene a Forma-1-be 16


Gyulay Zsolt arról is beszélt, ideálisnak ígérkezik a várható időjárás is a jövő hét végére – az előrejelzések szerint 28-30 fok várható -, ugyanis a nagy kánikula sem jó, “mindig félünk attól, hogy valami probléma adódik.” Ráadásul a nézők is ki vannak téve az időjárás viszontagságainak – tette hozzá az elnök-vezérigazgató. Mint mondta: “azért az eső néha jó, mert érdekessé tehet a futamot”. 
A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elárulta, több mint 600 ember dolgozik a háttérben, az FIA szigorú előírásainak megfelelően. 
Forrás: Inforádió