A Mercedes-csapat a hét elején hosszabbított szerződést Nico Rosberggel, a jelenlegi bajnoki éllovas német sajtóértesülések szerint 2015-től további három idényre írt alá összesen 55 millió euróért.


Míg a német ász jövője ezzel rendeződött, Lewis Hamilton pillanatnyilag csak 2015-ig van szerződése a csapattal, és talán nem is akarja elkapkodni a hosszabbítást, ugyanis a McLaren szeretné visszaszerezni, Rosberg bajnoki sikere esetén pedig talán háttérbe is szorulhatna a jelenlegi csapatánál.
A Német Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján így beszélt: “Pillanatnyilag teljesen nyugodt vagyok ezt illetően. Más helyzetben vagyok, mint Nico, akinek a szerződése idén év végén futott volna ki, így itt volt az ideje a tárgyalásoknak, az én szerződésem viszont 2015 végéig él. Nagyon jól érzem magam ennél a csapatnál, és feltételezem, hogy valamikor leülünk majd a főnökökkel, hogy megbeszéljük a folytatást.” 
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff az osztrák Kronen Zeitungnak ennek ellentmondóan nyilatkozott: “Igen, már leültünk vele, tárgyalunk Lewis Hamiltonnal egy többéves szerződésről. Lewis stabil tagja a csapatnak, és bízom benne, hogy hosszú évekig az is marad.”