F1: A nap képe – lángoló autó a pályán 2

Kétségtelen, hogy Felipe Massa és Kevin Magnussen ütközése, majd a Williams borulása igen látványos – de szerencsére valójában ártalmatlan – baleset volt, de a Német Nagydíj tartogatott még egy hasonlóan ütős jelenetet: a 46. körben a Toro Rossó-s újonc, Danyiil Kvjat lángokba borult autóval húzódott félre. 
A csapat szerint a tüzet agy egyik gyújtógyertya meghibásodása okozta, a be nem gyújtott benzin a kipufogóba jutott és ott lobbant be. Az orosz ifjonc sértetlenül megúszta, de ritkán láttunk ilyen vígan égő F1-est versenyen – tavaly Mark Webbernek voltak forró pillanatai Koreában, előtte Nick Heidfeld alatt gyulladt ki a Lotus Renault a 2011-es Magyar Nagydíjon.
A Toro Rossónak igazán nem volt jó napja, a verseny utána a pont nélkül, a 13. helyen beérő Jean-Eric Vergne büntetést kapott, amiért a Romain Grosjeannal folytatott csatája során a 6-os kanyarban, a hajtűben elhagyta a pályát, majd nem adta a vissza az így megszerzett pozíciót honfitársának. 
A sportszerűtlenségért öt másodperces időbüntetést és egy büntetőpontot osztottak ki neki – az idén bevezetett újítás alapján az a pilóta, aki 12 hónapon belül eléri a 12 pontos limitet eltiltást kap a következő futamra.