A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a hétvégén ugyan otthon, a Német Nagydíjon versenyezhet, de nem remél győzelmet, a Mercedes számára szintén hazai pályán is a az ezüst nyilak sikerére számít. És Hockenheim után is, végig.
Vettel: A Mercedes minden futamot megnyerhet 1
Vettel: A Mercedes minden futamot megnyerhet 2

Vettel: A Mercedes minden futamot megnyerhet

Vettel: A Mercedes minden futamot megnyerhet

Vettel: A Mercedes minden futamot megnyerhet 5
Vettel: A Mercedes minden futamot megnyerhet 6
Fotó megosztása:
Vettel: A Mercedes minden futamot megnyerhet 7


“Kétlem, hogy idén még felzárkózhatnánk a Mercedeshez. Jelenleg ők jelentik a mércét. Nekünk, itt a Red Bullnál, és a Ferrarinál szintén, be kell látnunk, hogy messze le vagyunk maradva Mercedestől a motorerő tekintetében” – mondta a svájci Motorsport Aktuellnek. 
“Ha nem hibáznak, akkor elvileg minden egyes hátralévő futamot megnyerhetnek” – tette hozzá.
Hiba viszont még a Mercedesnél is előfordul: Lewis Hamilton Melbourne-ben és Montrealban, Nico Rosberg pedig Silverstone-ban búcsúzott műszaki hiba miatt, a Kanadai Nagydíjon a német pedig ugyan célba ért, de csak a második helyen, a Red Bull-os Daniel Ricciardónak adva az év eddigi egyetlen nem Mercedes-diadalát.
“Látjuk, hogy milyen erős az autónk, de bombabiztos megbízhatóság is ugyanolyan fontos, hogy megőrizhessük az előnyünket az idény végéig” – ismerte el a csapatfőnök, Toto Wolff. 
Vettel: A Mercedes minden futamot megnyerhet 8


A technikai társfőnök, Paddy Lowe a Német Nagydíj előtt azt mondja, hogy kijavították a Rosberget Silverstone-ban kiütős sebességváltó-problémát: 
“A Brit Nagydíj óta eltelt időszak kiemelt feladata volt, hogy azonosítsuk Nico sebességváltó-hibáját és hogy bebiztosítsuk, nem fordul elő újra. Komoly munkát fordítottunk a javításra, Hockenheimbe már a megoldással érkezünk.”