Lewis Hamilton a Monacói Nagydíjtól szépen lassan lépéshátrányba került csapattársához, Nico Rosberghez képest, azonban a német pilóta silverstone-i kiesése és az angol hazai győzelme után a különbség csak 4 pontra szűkült. Hamilton a hétvégi Német Nagydíjon szeretné átvenni a vezetést.
“A silverstone-i győzelem hihetetlen érzés volt, mind számomra, mind a csapat és a szurklolók számára, ennél többet nem is kívánhattam volna! Úgy érzem, hogy egész évben hátrányban voltam valahogy, még a megnyert futamok ellenére is, de most nagyjából sikerült szintet ugranom, pontosan erre volt szükségem” – mondta. “Szinte a nulláról indulva kezdjük az idény második felét, nagyon szoros lesz a csata” – tette hozzá.
Hamilton: Szinte a nulláról indulunk 1
Hamilton: Szinte a nulláról indulunk 2

Hamilton: Szinte a nulláról indulunk

Hamilton: Szinte a nulláról indulunk

Hamilton: Szinte a nulláról indulunk 4
Fotó megosztása:
Hamilton: Szinte a nulláról indulunk 5


Az esetleges hockenheimi győzelem sokszorosan pozitív lenne Hamilton számára, hiszen azzal átvehetné a vezetést a bajnokságban, Rosbergnek hazai pályán szúrhatna oda, egyben 60 év után szerezhetne újabb otthoni győzelmet a Mercedesnek ? utoljára 1954-ben nyert Juan Manuel Fangio a Nürburgring egy ezüst nyíllal.
“Fontos futam jön, hiszen a miénk a legjobb autó, bizonyítottam, hogy megvan a tempóm, megmutattam, hogy jó munkával én lehetek az élen, szóval jó helyzetben vagyok. Ez a Mercedes-Benz hazai futama, szóval számomra és a csapat számára is fontos lesz.”
“Korábban már kétszer nyertem Németországban, de Hockenheimben utoljára 2008-ban. A cél, hogy ezen a hétvégén változtassak ezen!”