A Red Bull már lemondott az idei világbajnoki címről, a csapat a következő szezonra koncentrál. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója 2015-tel kapcsolatban nem ismer tréfát, deklarált cél, hogy a Red Bull egy szinten legyen a Mercedesszel.


Marko szerint ezt nem hátráltathatja, hogy Adrian Newey a háttérbe vonul, mert a csapat szerint nem az autóval, hanem a gyenge Renault-motorral van gond. Felmerült az is, hogy a Red Bull esetleg átveszi a Renault Sport Viryben található motorfejlesztési központját is, de ezt a hírt végül mindkét fél cáfolta.

A Red Bull ettől még eredményesebb munkát vár a Renault-tól, ahol zajlanak is az átszervezések. Távozott a Renault Sport F1 elnöke, Jean-Michel Jalinier, helyére pedig a Caterhamtől visszatért Cyril Abiteboul került. Marko örül a volt csapatfőnök érkezésének.

“Cyril a caterhames múltja miatt ugyanúgy tisztában van az erőforrás gondjaival, mint mi. Pontosan tudja, hogy mi folyik itt. A Renault-nak a lehető leghamarabb lépéseket kell tennie, de amiben tudunk, segítünk. Az együttműködés mostantól intenzívebbé válik, és részben új alapokra is helyezzük.”

A Caterhammel és a Red Bull-lal kapcsolatos hír, hogy a két csapat közötti együttműködésre tekintettel a kiscsapat színeiben kaphat lehetőséget a régóta F1-esélyesként emlegetett Carlos Sainz Jr. A WSR-ben vezető Sainz akár már az idén beülhet Kobajasi Kamui vagy Marcus Ericsson helyére, és ez nem is lenne egyedi húzás a Red Bulltól: Daniel Ricciardót 2011-ben szintén a WSR-szezon közepén ültették be a HRT-hez.