A McLaren két évtizedes együttműködés után búcsút int a Mercedesnek, 2015-től már a Honda erőforrásaival versenyez a wokingi csapat. A Mercedes azonban nem csak a motort viszi, hanem a McLaren egyik legrégebbi, leghűségesebb szponzorát is. A Hugo Boss 33 év után a Mercedes gyári csapatához pártol át. 
“A Hugo Boss nemrég több, a Mercedes-Benzcel közös, az F1-en kívüli nemzetközi marketingprojektről döntött. Ezzel viszont nem fér össze, hogy a Hugo Boss a Forma-1-ben a Mercedes egyik ellenfelének partnere maradjon, bármilyen sikeres is volt az együttműködés a múltban és ma is” – magyarázta a McLaren szóvivője.
F1: A Mercedes lenyúlta a McLaren szponzorát 1
F1: A Mercedes lenyúlta a McLaren szponzorát 2

F1: A Mercedes lenyúlta a McLaren szponzorát

F1: A Mercedes lenyúlta a McLaren szponzorát

F1: A Mercedes lenyúlta a McLaren szponzorát 4
Fotó megosztása:
F1: A Mercedes lenyúlta a McLaren szponzorát 5


A névadó szponzor Vodafone 2013 végi távozása után ez újabb komoly érvágásnak tűnik, de a csapatfőnök, Eric Boullier szerint nincs ok az aggodalomra, nem lesznek pénzügyi nehézségeik:
“Nem, ugyanis 32 szponzorunk van, még ha nem is jelenik meg mindannyiuk logója a csapatfelszerelésen. És a Honda támogatása is igen jelentős lesz” – mondta az Italiaracingnek.
“A Forma-1 világának meghódításához, csúcsszínvonalú csapat kell, mi pedig ilyenek vagyunk. Ezen kívül jó motor és gyártói támogatás is kell, és jövőre ez is meglesz nálunk” – szögezte le.
További elem az élmenő versenyző, a McLaren nem titkoltan csábítgatja is Fernando Alonsót, Lewis Hamiltont és Sebastian Vettelt. Boullier szerint a McLaren képes lehet igazolni ilyen kaliberű pilótát.
“Miért is ne? Vonzó csapat vagyunk. A Button és Magnussen (szerződésében szereplő 2015-ös) opció jó helyzetbe hoz minket, de az én dolgom az, hogy tárgyaljak más versenyzőkkel is, felmérjem az ő helyzetüket. A cél, hogy a lehető legjobb párost állítsam össze.”