Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke szerint teljesen nyitott, hogy kiket igazol le az istálló a következő szezonra. A szópárbaj már elkezdődött a csapat tartalékosai között, az orosz Szergej Szirotkin múlt héten azt mondta, a pilótanő Simona de Silvestro leigazolása nem több “egyszerű marketingtrükknél” a csapat részéről, és emiatt nem lehet reális alternatíva a következő idényre.

F1: Bárkiből lehet Sauber-pilóta jövőre 1
F1: Bárkiből lehet Sauber-pilóta jövőre 2

F1: Bárkiből lehet Sauber-pilóta jövőre

F1: Bárkiből lehet Sauber-pilóta jövőre

F1: Bárkiből lehet Sauber-pilóta jövőre 4
Fotó megosztása:
F1: Bárkiből lehet Sauber-pilóta jövőre 5


Kaltenborn szerint a Sauber továbbra is számol Szirotkin bevetésével, de további opciókat is számításba vesz a csapat. “Van néhány lehetőségünk, majd meglátjuk, mikor jön el a döntés ideje. Egyelőre nem aktuális” – mondta Kaltenborn. “Mindig mondtuk, hogy a cél az, legalább az egyik pilótánk azok közül kerüljön ki, akik jelenleg is velünk vannak. Ez főleg Szergej lehet, akivel már egy ideje dolgozunk az F1-es bemutatkozáson.”

“A jelenlegi feladataira kell koncentrálnia. Moszkvában versenyt nyert, szóval a fejlődése jól halad, de nincs okunk a kapkodásra. Ami Mariát illeti, vele Valenciában teszteltünk, 1200 kilométert ment, és remek munkát végzett.”

Giedo van der Garde szintén reménykedik egy sauberes szerződésben, vagyis Esteban Gutierrez és Adrian Sutil sem veheti biztosra, hogy jövőre lesz helye az F1-ben.