Ígéretekkel tele a padlás, a Renault mindenesetre így próbálja nyugtatni az Osztrák Nagydíj eredménye miatt kiakadt Red Bullt. A versenyen csak egy nyolcadik helyet szerzett az istálló, Christian Horner csapatfőnök később elfogadhatatlannak nevezte a Renault teljesítményét.


A Renault szerint a motorfejlesztés befagyasztása miatt az idén nem lehet jelentős módosításokat végrehajtani, a télen viszont komoly változtatások lesznek, amelyek nagy segítséget jelentenek majd versenyképesség szempontjából.

“Az év közben meglehetősen szűk a mozgástér a specifikációk módosítására” – mondta Rob White, a Renault Sport helyettes igazgatója. “Ennek megfelelően nincs is komoly látszatja annak a munkának, amit az idény eleje óta elvégeztünk. A 2015-ös szezon előtt viszont bőven lesz lehetőségünk a teljesítmény javítására.”

“Kis fejlesztésekkel is próbálunk segíteni partnereinknek, de reálisan nézve a nagy ugrás csak a téli időszakban, hosszú távon várható.” White szerint a motorfejlesztés befagyasztása nem lehet kifogás, mert a szabályok mindenkinek ugyanazok, de elismerte, hogy a Renault nagy hibát vétett azzal, hogy túl későn kezdte el a V6-os programot.

“A saját kitűzött céljainkat nem tudtuk teljesíteni, így nem lehetek elégedett. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy kijavítsuk a hibáinkat.”