Az Osztrák Nagydíj utolsó, szombat délelőtti edzésén a Valtteri Bottas megerősítette, hogy a Red Bull Ring fekszik a Williamsnek, a finn pilóta 5 századdal verte a mercedeses Lewis Hamiltont. A grove-i csapat potenciálját Felipe Massa 3. ideje húzta alá.
Szintén ígéretesen ment a Toro Rosso újonca, Danyiil Kvjat, az orosz ifjonc láthatóan kamatoztatja, hogy tavaly a Formula Renault-ban már vezetett a mezőny nagy része számára ismeretlen pályán.
Nico Rosberg (5.) volt az utolsó, aki 1:09-s kört ment, de valójában még a 6. helyen záró Fernando Alonso eredménye sem volt rossz, Bottas és a ferraris spanyol között mindössze kéttized volt, ennyibe fért bele az első hat. Szoros.
A Red Bull továbbra is csak küszködik a hazai pályán, nem sikerült javulniuk péntekhez képest. Daniel Ricciardo a 7., a címvédő Sebastian Vettel pedig mindössze a 10. időt autózta. Közéjük a szintén előzetes pályaismerettel rendelkező mclarenes Kevin Magnussen, valamint Kimi Räikkönen  fért be.
F1: Meglepetés, a Williams verte a Mercedest 3


Bár többen is kiszaladtak itt-ott az aszfaltcsíkról, a legrosszabbul Jenson Button járt, az angol az első kanyarban járt a pályán kívül, majd a hátsó fékjei megadták magukat, kiégtek, csak 4 kört ment az utolsó edzésen.
A pénteki tapasztalatok alapján szombatra módosítottak a pályán: a bokszutca-bejárati záróvonalat szélesebbre nyitották, miután sok pilóta nem volt képes szabályosan ráfordulni az első két edzésen. Más helyeken viszont nem engednek, aki az utolsó előtti, 8-as kanyarban szélesíti ki a pályát, lépi át a fehér vonalat, annak idejét törlik majd a versenybírók.
Az Osztrák Nagydíj igen ígéretes kvalifikációja délután 14 órakor kezdődik.
Osztrák Nagydíj, 3. szabadedzés, Red Bull Ring, 2014.06.21.