A Red Bull Ringen péntek délelőtt megkezdődött az évtizedes kihagyás után visszatért Osztrák Nagydíj első szabadedzése.


Az előrejelzések az edzés második felére esőt valószínűsítettek, így ezúttal nem nagyon volt üresjárat az elején, a Mercedesek pedig rögtön az élre is ugrottak. 
Nico Rosbergnél a fenéktrombita után most a padlóra szerelt, szikrákat generáló titánlemezt próbált ki a Mercedes, de a német autójában – ettől teljesen függetlenül – valamilyen műszaki probléma is adódott, de később vissza tudott térni és meg is futotta a legjobb időt.
Mögötte csapattársa, Lewis Hamilton zárt, de még Fernado Alonsónak is lett volna esélye “megnyerni” az edzést, azonban utolsó gyors körén hibázott, így a 3. lett.
F1: A Mercedes a leggyorsabb a Red Bull pályáján 3


Rajtuk kívül Felipe Massa és a mclarenes Jenson Button is 1:12 alatti kört tudott futni – a top10-ben Alonsón kívül csak egy nem Mercedes-motoros autó volt, a Renault-t a 10. idővel záró Toro Rossó-s Jean-Eric Vergne képviselte.
 
Ez azt is jelenti, hogy a hazai pályán nem kezdett valami fényesen a Red Bull. Daniel Ricciardo a 13., Sebastian Vettel csak a 15. pozícióban végzett, ráadásul a címvédő kis híján összetörte az autót, amikor a trükkös utolsó kanyarban ráfutott a műfűre, majd 720 fokos piruettet csinált pár arasznyira a szalagkorláttól. Kevesebb szerencsével ripityára mehetett volna az RB10-es. 
Osztrák Nagydíj, 1. szabadedzés, Red Bull Ring, 2014.06.20.