A hétvégén 2003 után újra Osztrák Nagydíjat rendeznek a Forma-1-ben. A helyszín ugyanaz, mint régen, de a zeltweg-spielbergi pályát a Red Bull alapjaitól újjáépítette pár éve, és saját nevére is vette.
A régi A1 Ring nyomvonalát megtartó pálya 4326 méter hosszú, a 71 körös futam teljes távja 307 km lesz. A körrekord még Michael Schumacher nevéhez fűződik, a német sztár az utolsó rendezéskor 1:08,337-et tudott.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a többi helyszínhez hasonlóan a Red Bull Ringre is két előzési zónát jelölt ki: az első szakasz 1 másodperc alatti követési távolságot ellenőrző pontja az első egyenes végén van, a szárnyat pedig a 2. kanyar után lehet nyitni, míg a második lehetőség a rajt-célegyenesen lesz, annak detekciós pontja a 8. és az utolsó kanyar közti rövid kis egyenesen található.


A versenyzői steward a kilencszeres Le Mans-győztes élő legenda, Tom Kristensen lesz – a 46 éves dán pilóta korábban már többször is betöltötte a posztot, legutóbb a tavalyi Indiai Nagydíjon.
A Pirelli az igen kevés kanyart tartalmazó, ezért alacsony leszorítóerejű csomagot kívánó pályára a legjobb mechanikai tapadást biztosító keverékeit szállítja, Monaco és Kanada után újra a lágy (sárga) és a szuperlágy (piros) kerül az autókra. Az olasz gyártó természetesen viszi az esőgumikat is.
Amikre akár szükség is lehet, ugyanis bár a hét eleji hűvösebb napok után kezd nyáriassá válni az idő, pénteken előfordulhatnak majd záporok. A jelenlegi előrejelzések alapján szombaton már egész kicsi esélye lesz csak a csapadéknak, vasárnap pedig száraz idő, akár 27 Celsius fok is lehet.
F1: Nyári idővel tér vissza Ausztria 2