A Forma-1-es csapatok, a gyártók, az FIA, a jogtulajdonos CVC-t megtestesítő FOM és a szponzorok képviselőiből álló Forma-1-es Bizottság ma Londonban ülésezett. A cél a költségek csökkentése és a “show javítása” volt, de komoly áttörés semmilyen téren nem született.


Az Austosport értesülése szerint a résztvevők elvetették azt az ötletet, hogy a hétvégék pénteki napján csak egy szabadedzést tartsanak, ellenben 2015-től felére csökkentik az idény közbeni tesztek számát, négy helyett csak kétszer két napon gyakorolnak majd. Szintén a kiadások mérséklésére a 2015-ös téli tesztidőszakban nem mennek Európán kívülre, a háromszor négy napot a hagyományos spanyolországi helyszíneken töltik majd.
A gumimelegítő paplanok betiltását is elvetetették, de a Pirelli rajtuk megjelenő logói azért hoznak majd valami bevételt, ha teljes mértékben nem is iktatták ki ezt a kiadási tételt.
Kisebb módosításokról egyeztek meg a csapatok létszámát és az autók szerelésének tilalmi időszakát (parc fermé) illetően is.
A költségplafon vagy bármilyen radikális kiadáscsökkentési terv terén nem történt áttörés.
A most egyeztetett módosításokat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának jövő heti, müncheni ülésén foglalhatják szabályba. Bármilyen későbbi, 2015-re tervezett szabályváltoztatáshoz már a csapatok egyhangú jóváhagyása kell majd.