Nem kérdés, hogy az év meglepetésembere Daniel Ricciardo, kevesen számítottak arra, hogy az ausztrál könnyedén versenyben lesz Sebastian Vettellel. Ricciardo 19 ponttal előzi meg négyszeres bajnok csapattársát összetettben, teljesítményétől Adrian Newey technikai igazgató is elájult.


“Daniel lenyűgöző ebben az évben” – mondta Newey. “Messze túlszárnyalta a várakozásainkat. Ami különösen lenyűgöző vele kapcsolatban, hogy mennyire nyugodt az autóban. Ha beszélek vele a rádión, úgy érzem magam, mintha csak egy csésze tea mellett üldögélne.”

“Nagyon nyugodt, összeszedett, ránézésre különösebb megerőltetés nélkül dolgozik, és imádja, amit csinál.” Christian Horner csapatfőnök is csak dicsérni tudja versenyzőjét. “Hibátlanul vezet egész évben” – lelkendezett Horner. “Káprázatos, ahogy vezet, és az is, ahogy megoldja az előzéseket.”

“Kanadában megragadta a kínálkozó esélyt, nagyon örülök, hogy megszerezte az első győzelmét. Sokan megkérdőjelezték a választásunkat, de Daniel bebizonyította, hogy megérdemelte a lehetőséget.”

Az egykori világbajnok Alan Jones biztos benne, hogy Ricciardo a kanadai győzelemtől sem száll el. “Nem hiszem, hogy a fejébe száll a dicsőség” – fogalmazott Jones. “Sőt, még erősebb lesz, az sem kizárt, hogy Jack Brabhamhez és hozzám hasonlóan egy újabb ausztrál bajnokot tisztelhetünk majd benne.”

“Lesznek még pályák az idén, ahol a montrealinál is nagyobb esélye lesz a győzelemre. Ha a Renault talál még néhány lóerőt, versenyben lehet a Red Bull, mert az autó legalább annyira jó, mint a Mercedesé, ha nem jobb.”