Gene Haas szeretne egy amerikai pilótát is 2016-ban bemutatkozó új csapatában, de csak akkor, ha talál erre alkalmas jelöltet. Haasék jelenleg arra koncentrálnak, hogy valamilyen technikai együttműködést alakítsanak ki egy meglévő F1-es gyártóval, de megy már az agyalás a pilótákon is.

Gene Haas a reflektorfényben (Fotó: Europress)


“Az első számú pilótának természetesen egy mostani F1-est szeretnénk szerződtetni, akinek 2016-ban lesz tapasztalata a jelenlegi motorokról és kasztnikról” – mondta Haas. “A második ülés sorsa teljesen nyitott.”

“Nagyszerű lenne, ha találnánk egy amerikai pilótát, de rugalmasak vagyunk ebben a kérdésben. A végső döntés inkább múlik majd a tehetségen, mint a nemzetiségen, egyébként is nagyon fontos, hogy jól felkészülten, versenyzésre készen érkezzünk a Forma-1-be.”

“Nem akarunk örökké sereghajtók lenni, versenyről versenyre akarunk fejlődni.” Haas szerint a Caterham és a Marussia évek óta tartó egy helyben járása mutatja, hogy mennyire nehéz versenyezni a csúcskategóriában. “Pontosan ezért döntöttünk úgy, hogy csak egy évvel később jövünk. Így több időnk van arra, hogy rendesen összerakjuk a csapatot.”