A német Bild szerint Daniel Ricciardo Montrealban nem csak Forma-1-es pályafutása első győzelmének örülhetett, a háttérben is pozitív fejleményt hozott a Kanadai Nagydíj. A lap úgy tudja, hogy a Red Bull a hétvégén aktiválta az ausztrál versenyző szerződésének 2015-ös opcióját. A hivatalos bejelentés a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjon jöhet.
Nem meglepetés persze, a csapatfőnök, Christian Horner már korábban is biztosan állította, hogy megtartják az ifjoncot.
Közben az Australian Financial Review arról ír, hogy a győzelemmel Ricciardo a fizetését is alaposan megdobta, a körülbelül 2,5 millió eurós (760 millió Ft) alapbéréhez ugyanis győzelmi bónusz jár, ami valahol 700 ezer és 1,4 millió euró, azaz 220-440 millió Ft között van.
F1: Százmilliókat keresett Ricciardo a győzelemmel 3


A német Bild a szerződéshosszabbítás kapcsán megjegyzi, hogy a Red Bullnál szeretnék legalább 2018-is egyben tartani a Ricciardo-Vettel párost, azonban a 2015 végéig lekötött német pilóta az idei küszködés és Adrian Newey háttérbe vonulása miatt talán meggondolja a maradást.
“Most azt tudom mondani, hogy inkább csak rövid távon gondolkodom” – mondta, miután kiderült, hogy a sztármérnök marad a Red Bull-lal, de az F1-es munkát az év végén befejezi.
A csapatfőnök Horner ennek ellenére nem fél Vettel távozásától: “Szerintem fantasztikus, hogy Adrian velünk marad és bármikor fordulhatunk hozzá. Az is izgalmas, hogy új projektekbe kezd, szóval szerintem nagyon is ígéretes a jövő. Sebastian nyilván nem beszél a szerződési helyzetről, de eddig hatalmas sikereket ért el velünk, nekem semmi kétségem afelől, hogy sok-sok évig együtt maradunk még.”