A Kanadai Nagydíj utolsó köre nagy balesetet hozott, a dobogó környéki helyekért küzdő Force Indiá-s Sergio Perez és a williamses Felipe Massa az első kanyarban ütközött, nagy sebességgel csapódtak a gumifalba.
Az eset a versenybírók véleménye szerint Perez hibája volt, öthelyes rajtbüntetést is adtak neki, Massa pedig még ennél is többet várt volna. A mexikói pilóta azonban nem érezte magát felelősnek:
“Elkeserítő volt, hogy ilyen erős eredmény úszott el a saját hibámon kívüli okból. A korábbi körökben is alkalmazott íveket és féktávot ismételtem, Massa meg hátulról nekem jött. Bőven lett volna hely tőlem balra a tiszta előzéshez, nem értem, minek kellett így nyomulnia” – magyarázta hétfőn. 
“Több felvételt is megnéztem, és én úgy látom, hogy Felipe jobbra húzott, mielőtt nekem jött. Csakis azt tudom feltételezni, hogy meggondolta magát és vissza akart térni a versenyívre, a hibás helyzetfelismerése miatt azonban mindketten sok pontot veszítettünk.”
A Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley szerint a fékekkel küszködő Pereznek az utolsó körre már semmi helye nem lett volna a pályán.
“Azt hiszem, a 67 körben már arról beszéltek a rádión, hogy elszálltak a fékek nála. Nincs hátsó fékem, ezt mondta Perez, erre azt mondták neki, hogy ha képes vagy folytatni, akkor menj, ha nem, akkor gyere be a bokszba. Hát, szerintem az ilyen hiba kurvára a végét jelenti. Fel nem foghatom, minek hagyták kint egy ilyen meghibásodással” – magyarázta bosszúsan Smedley, majd a szintén fékproblémákkal küszködő Valtteri Bottasszal és Lewis Hamiltonnal példálózott.  
F1: Perez szerint Massa volt a hibás 3


“Két csapat – az egyik mi magunk voltunk – is bedobta a törölközőt. Nálunk Valtterinek megmondtuk, hogy vegyen vissza, óvja a motort és a fékeket, Lewis Hamiltont pedig kiállította a csapat. Pedig ő a bajnoki címért harcolt. Finoman szólva is meg vagyok lepve (a Force India hozzáállása miatt).”
Perez Smedley nyilatkozatára is reagált másnap:
“Nem tetszik az a nyilatkozat sem, hogy ki kellett volna állnom. Teljesen vezethető volt az autó, ezt a balesetig bizonyítottam is. Más autók is hasonló gondokkal küszködtek, még hosszabb ideig is, mégis célba tudtak érni. Ha valaki úgy gondolja, hogy úgynevezett végzetes meghibásodással képes lettem volna tartani a Red Bullokat, akkor eléggé el van tévedve!”  
A két versenyző az Instagramon is folytatta a vitát, előbb Massa posztolt egy képet, amelyen színes vonalakkal demonstrálta, hogy Perez nem a normális versenyíven járt, hanem behúzott balra, a mexikói alig egy órával később ripsztolt: az ő belső kamerás képein az látszik, hogy a baleset előtt ő maga egyenesen tartja a kormányt, miközben Massa jobbra húz.
Massa fotója

F1: Perez szerint Massa volt a hibás 4

Perez válasza

F1: Perez szerint Massa volt a hibás 5