A Red Bull nem sokkal a Kanadai Nagydíj előtt jelentette be, hogy szerződést hosszabbított Adrian Newey-val, azonban a sztármérnök megtartása csak kompromisszummal sikerült, ugyanis az angol szakember elfordul a Forma-1-től és másfajta projektekkel foglalkozik majd. A Forma-1 már nem jelentett elég kihívást, mondta.


“Hogy őszinte legyek, úgy érzem, hogy a jelenlegi szabályok túlságosan megkötik a kezünket, ami nagy kár. Nehéz új területeket találni a fejlesztésre, túl szigorúak a korlátozások. Emellett szeretném kipróbálni magamat, a képességeimet más területeken is, bármiről is legyen szó” – indokolta a döntést a korábban a Williamsszel, a McLaren, majd végül a red Bull-lal is bajnoki címekig jutó mérnök. 
Newey azért leszögezte, hogy a Red Bull 2015-ös modellje még az ő vezetésével készül.
“A következő hónapokban még teljes mértékkel a csapattal dolgozom, én vezetem a 2015-ös autó tervezését. Ebben az időszakban áttekintjük majd, hogyan alakuljon át a mérnöki stáb, aztán amikor áttérek más projektekre, akkor a háttérbe vonulok, és inkább csak tanácsadóként, ha úgy tetszik, mentorként segítem a kollégákat. Ha kérdéseik lesznek, vagy tanácsot szeretnének, bármikor állok rendelkezésükre.”
Az elmúlt időszakban a Ferrari, sőt még a Mercedes is megkörnyékezte Newey-t, de ő azt mondja, sosem gondolt komolyan a váltásra.
“Sokat beszéltek a Ferrariról, de az az igazság, hogy gyakorlatilag a kezdetektől a Red Bullnál dolgoztam, központi szerepem volt a csapatépítésben, így ha ennek hátat fordítottam volna, az olyan lett volna, mintha az életemnek fordítottam volna hátat.”


Newey a fentiekkel együtt nem zárta ki, hogy valamikor újra kedvet kap a Forma-1-hez:
“Könnyen lehet. Most a karrierem olyan szakaszába értem, amikor szeretnék más dolgokat kipróbálni, új kihívásokat keresek. Új élményeket. De a dolgok változhatnak. 55 éves vagyok, még nem gondolok a nyugdíjra. Egy darabig most mást csinálok, aztán meglátjuk, mi jön később.”