Szombaton a német Bild F1-es tudósítója, Nicola Pohl dobta be, hogy miután a Mercedesnél megtudták, hogy a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjra lefoglalt szállodájuk a Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz birtokában van, lemondták a foglalásukat.


A sztori aztán továbbfejlődött, a Mercedes szerint a Red Bull “rúgta ki” őket a Schloss Gabelhofenből. “Így most a legkeményebb munkát végző embereink kénytelenek lesznek napi 70 km-t utazni” – panaszolta a Mercedes főnöke, Toto Wolff vasárnap.
A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko visszautasította a fentieket:
“A Mercedes mondta le a foglalást” – állította hétfőn az APA hírügynökségnek, de a Bildnek is ugyanígy nyilatkozott: “A Mercedestől szóltak, indoklást nem adtak. A levelezéssel tudom ezt bizonyítani is. Mi senkit nem küldtünk el a szállodából.”
Marko szerint “érthetetlen színjáték” a Mercedes szállodás sztorija. 
F1: A Mercedes nem lakhat a Red Bull szállodájában? 3


Az osztrák hozzátette, hogy miután kiderült, Lewis Hamilton nem viheti a motorhome-ját a Red Bull Ringre, épp ők igyekeztek segíteni a rivális pilótának: “Nagy nehézségek árán, de szereztünk neki egy szobát Steirerschlösslben, hogy a lehető legjobb körülmények között készülhessen” – utalt a pálya környékének legjobb hoteljére.
A Mercedes-csapat elnöke is reagált, Niki Lauda kitartott kirúgásos verzió mellett: “Nevetséges! Nem mi mondtuk le a foglalást, miért is tettük volna? Csak azért, mert Mateschitz megvette a szállodát? Mi nagyon is szívesen szálltunk volna meg ott.”