Jenson Button idén 15. Forma-1-es szezonját teljesíti, a 2009-es bajnok a mezőny legtapasztaltabb versenyzője. Az angol idén már ötödik mclarenes évében jár, szerződése azonban még nincs a következő szezonra.


Button korábbi Honda-versenyzőként, Japán-rajongóként és a japán közönség egyik kedvenceként értelemszerűen szívesen maradna 2015-ben is, amikor visszatér a japán gyártó a McLarenhez, de pár napja azt mondta, a szerződéshosszabbítás egyelőre nem téma a csapatnál.
Montrealban a McLaren versenyfőnökét, Eric Boullier-t is megkérdezték a közös folytatás lehetőségéről, a francia szakember pedig pozitívan nyilatkozott:  
“A megfelelő időben nagyon szívesen leülök majd vele tárgyalni a folytatásról, megtartanánk, amíg csak lehet. És ez igaz Kevinre (Magnussen) is. De valóban, egyre inkább értékelem a Jensonnal való munkát” – állította.
Könnyen lehet persze, hogy mindez csak PR, ugyanis nyílt titok, hogy a McLaren szeretné visszacsábítani Fernando Alonsót, sőt már az is felröppent, hogy Lewis Hamiltont édesgetnék vissza a Mercedestől, esetleg Sebastian Vettelt szereznék meg a Red Bulltól. Magnussen jövője sem vehető biztosra, ugyanis a McLaren másik neveltje, Stoffel Vandoorne is készen áll a Forma-1-es bemutatkozásra, így ha a dán újonc nem válik be, jöhet a belga.