Daniel Ricciardo a Kanadai Nagydíj időmérőjén kikapott csapattársától, Sebastian Vetteltől, és noha a különbség csak 41 ezred volt, ez azt jelentette, hogy a harmadik helyett a hatodik helyről indulhat. “Egy kicsit nyomasztó a hatodik hely annak tükrében, hogy Sebastian harmadik lett, de ezek a tények” – mondta Ricciardo.


“Nagyon szoros csata volt, a kezemben volt a harmadik hely, de megfizettem az árát annak, hogy nem sikerült összeraknom hibátlanul az utolsó kört. Simán ott lehettem volna a Mercik mögött, ehelyett hatodik vagyok. Az utolsó próbálkozásom miatt csalódott vagyok, nem sikerült valami jól, de azért ez nem a világ vége – még lehet egy jó versenyünk holnap. Változtattunk néhány dolgon, és ezek nem jöttek be, de utólag könnyű okosnak lenni. Egész hétvégén fejlődtünk, jó stratégiával lehet még ebből valami.”

Christian Horner csapatfőnök megdicsérte Vettelt a harmadik hely miatt. “Sebastian kiment, és mindent jól összerakott” – fogalmazott Horner. “A Q2-ben közel volt ahhoz, hogy kiessen, de innen nemcsak visszajött, hanem parádésan szerepelt a Q3-ban. Szerintem ez volt a legjobb időmérője az idén.”

Vettel autójába egyébként Montrealban beszerelték az ötödik vezérlőelektronikát, a következőért már rajtbüntetés jár a németnek. Vettel a negyedik motornál, turbófeltölténél (TC) és kinetikus motor-generátornál (MGU-K) tart, várhatóan egy rakás büntetése lesz az idén.