A Kanadai Nagydíj utolsó, egyórás szabadedzésén is Lewis Hamilton lett a leggyorsabb, de nem tudni, mennyi is rejlik a Mercedesben, ugyanis sem ő, sem Nico Rsoberg nem javított, amikor a szupelágy gumin mentek. Vagy trükköznek, vagy nem találták el a beállításokat – a riválisok számára persze ijesztő, hogy az ezüst nyilat keményebb keveréken is az élen vannak.
De nem taroltak, ugyanis Felipe Massa erős körrel a 2. helyre ugrott, nem sokkal ugyan, de megelőzte Rosberget.
Hátrébb a Red Bull-os Daniel Ricciardót fogta közre a két ferraris, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen, a top10 végében pedig a csapattársától jócskán elmaradó Valtteri Bottas, a két Toro Rosso-versenyző, és a valószínűleg megint műszaki gondokkal küszködő Senastian vettel végzett.


A pálya továbbra is feladja a leckét a versenyzőknek, akadt néhány megpördülés, elfékezés, sikánlevágás is. A látványosabbak közé tartozott a mclarenes Kevin Magnussen első kanyarban bemutatott megforgása, amit a helyi nézők komoly ovációval jutalmaztak, és a sauberes Esteban Gutierrez 4-es kanyarban produkált megforgása, amiért biztosan nem kapott dicséretet, ugyanis alaposan falhoz vágta az autó bal oldalát. A mentés idejére meg is szakították az edzést. 
A csapat az edzés után közölte, hogy az autó javításával nem lesznek kész időben, a mexikói nem indul a kvalifikáción.
A Caterhamnél Marcus Ericcson tegnapi félrehúzódása után ma Kobajasi Kamuin volt a sor, a japán állt a pálya szélére műszaki hibával.
A Kanadai Nagydíj időmérője magyar idő szerint 19 órakor kezdődik.
Kanadai Nagydíj, 3. szabadedzés, Montreal, 2014.06.07.