Kimi Räikkönen fején furcsa szerkezet. De vajon mire való? Az agyát szkenneli, vagy csak egy új napszemüveg? Egyik sem, ez az Oculus rift, az igazi virtuális valóság!

F1: Räikkönent beszippantott a virtuális valóság 1

A Shell egyik kiállításának népszerűsítésén vett rész a Ferrari finn pilótája, a motorolaj gyártó által összehozott tárlat egyik érdekessége, hogy kipróbálható a tökéleteshez közelítő térérzetet biztosító 3D-s sisak, az Oculus Rift is, amivel saját szemünkkel láthatjuk, mi megy végbe a motorban. Ezt próbálta ki most a finn világbajnok, a rá jellemző lendülettel, lelkesedéssel!


“Az Oculus Rift alapvetően egy fejre applikálható “virtuális valóság sisak”, amely a számítógépes monitoroknál jóval élethűbb interakcióra képes. Ha a sisakot viselve, a szemünk előtti kis kijelzőkön át nézünk egy virtuális világot, olyan érzésünk lehet, mintha csak szemüvegen át néznénk az igazi környezetünket. Fejünk megmozdítására is tökéletesen reagál a rendszer, így ha egy számítógép által generált világot nézünk, fejünket felfelé hajtva valósághűen mozdul el minden és az eget láthatjuk, megfordulva az eddig a hátunk mögött lévő területet, és így tovább.” – technet.hu