Fernando Alonso szerint itt az ideje, hogy a Ferrari a 2015-ös felkészülésre csoportosítsa át erőforrásai nagyobb részét. Kanadában ugyan még próbálkozik a csapat, annyi újdonság debütál, hogy az F14-T-ből (szinte) B variáns lesz, de a kétszeres bajnok úgy érzi, hogy a bajnokság így is elúszott.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Továbbra is küzdenünk kell a fontos célokért, és kijelöltünk néhány ilyet erre a szezonra” – mondta Alonso. “Ugyanakkor figyelnünk kell arra, hogy az idei szereplés ne menjen a 2015-ös felkészülés rovására.”

Alonso nem mondja, hogy az idei autó fejlesztését le kell állítani, mert jövőre többé-kevésbé változatlanok lesznek a szabályok, így a tapasztalatokat fel lehet használni 2015-ben is, sőt ezt-azt át is lehet vinni a következő szezonra. “De ha találunk valami alapvető fontosságú dolgot 2015-re, attól nem vehetünk el semennyi időt.”

Noha folyamatosan pletykálják, hogy Alonso esetleg a McLarenhez igazol, a spanyol kitart amellett, hogy nincs problémája a csapattal, sőt Luca di Montezemolo elnökkel is jól kijön. “Semmi gondom vele. Mattiaccival is minden a jó irányba indult, jó elképzelései vannak, okosan közelíti meg a dolgokat, szóval egyre erősebbek és erősebbek leszünk.”