A 15. Forma-1-es idényében járó Jenson Button mára a mezőny legtapasztaltabb tagja, 34 évével pedig pár hónappal Kimi Räikkönen mögött a második legidősebb versenyző.
A 2009-es bajnok ötödik mclarenes szezonjában jár, de szerződése csak az év végéig tart, egyelőre ő sem tudja, mi lesz a folytatás – az nem világos, hogy a küszködés miatt ő lebegteti a hosszabbítást, vagy épp a McLaren váratja, mert a jövőre visszatérő Honda motorok mellé még nagyobb ászt, Fernando Alonsót párosítanának. 


“Nincs előrelépés a szerződést illetően, egyelőre ez van. Itt vagyok, eddig négy jó évet töltöttünk együtt, az idei már az ötödik, és én úgy gondolom, hogy mindkét fél szeretné folytatni a közös munkát a jövőben is. Azonban még nincs itt az ideje, nem ez a megfelelő idő. Bőven van más megoldásra váró kérdés, mielőtt a jövőről kezdenénk beszélni” – mondta Montrealban.
“Én jól érzem magam, úgy gondolom, hogy a tapasztalatom sokat segít. Lélekben még nagyon is fiatal vagyok, és fittebb vagyok, mint valaha. Szóval jól vagyok, és azt hiszem, még sokat nyújthatok.”
A 2011-es azonnal klasszikussá érett Kanadai Nagydíj győztese idén nem számít ismétlésre, de a többi Mercedes-motoros csapat pilótáihoz hasonlóan reméli, hogy a Gilles Villeneuve pálya kedvez majd neki és a McLarennek.
“Nem lesz könnyű, itt sosem az, főleg, hogy pénteken hűvös lehet majd. Az utolsó kanyar trükkös lesz, de ha Monacóban képesek voltunk versenyezni az új autókkal, akkor itt már nem lesz nagy gond.”
“A hosszú egyeneseken kihasználhatjuk majd a motorerőt, nekünk ez jól jön a Mercedes-erőforrás miatt. De a gumik életre keltése azért így is nehéz lesz. Elvileg meleg lesz vasárnap, szóval nagyon vigyázni kell majd az abroncsokra, de ebben azért elég jó vagyok.”