A tavaly december 29-én síbalesetben súlyos agysérüléseket szenvedett Michael Schumachert a grenoble-i egyetemi kórházba szállították, és elvileg azóta is, immár több mint öt hónapja, ott kezelik.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A hétszeres világbajnok állapotáról jó ideje nem érkezett hivatalos információ, menedzsere, Sabine Kehm még április elején arról beszélt, hogy amint Grenoble-ból elszállítják, teljes lesz a hírzárlat. 
Talán erre alapozva a német Radio 7 arról tudósított szerdán, hogy a 45 éves ex-versenyzőt valójában egy ideje már Németországban, az allsbachi Kliniken-Schmieder neurológiai rehabilitációs központban kezelik.
A DPA hírügynökség megkeresésére a klinika szóvivője kategorikusan cáfolta, hogy Schumacher náluk lenne, a DPA tudomása szerint a Forma-1-es legenda továbbra is Grenoble-ban van.
Az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilóta a legutóbbi hivatalos információk szerint “pillanatokra” a tudatosság jeleit mutatja, képes reagálni a környezetére, de tulajdonképpen kómában van. Az idő múlásával egyre kisebb az esélye a felépülésre, hat hónapnyi kómát követően statisztikailag már minimálisra csökken a valószínűsége, hogy valaha is újra ép ember lehet.