Bár a mezőnyből csak a címvédő Sebastian Vettel kritizálta nyilvánosan a 2014-es új stílusú, “zöldebb” és közútilag relevánsabb Forma-1-et, az egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta, manapság szakkommentátorként dolgozó David Coulthard azt mondja, a háttérben a többiek is elégedetlenek.
“Nem elégedettek. A marketingesek örülnek, mert így van értelme a Forma-1-be fektetni, amit meg is értek, de a versenyzők már nem élvezik annyira a vezetést. Nico (Rosberg) és Lewis (Hamilton) talán egy kicsit boldogabb, jobb autójuk van, de négyszemközt még ők is elismerik, hogy a vezetési élmény nem olyan tiszta ma, mint régen” – mondta egy szponzori rendezvényen a 13-szoros futamgyőztes skót.
Coulthard a hangra is kitért, ő is az elégedetlenek táborát gyarapítja: 


“A Forma-1-es élmény része volt, hogy már a pályára való megérkezéskor a zaj izgalmat keltett. Emlékszem amikor kissrácként Silverstone-ban a Stowe kanyarban álltam, még ködös volt egy kicsit az idő, de jött a V12-es Ferrarival Jean Alesi, és a hang elképesztő volt. Már előre lehetett tudni, hogy egy Ferrari közelít, amikor pedig elhúzott, wow!”  
“Vicces, hogy olyan dolgokat imádunk, amik ártanak a fülünknek, hiszen amikor az asszony túl sokat beszél, azért nem rajongunk. De a versenyautók vagy a zene esetében ez hozzátartozik az élményhez” – viccelődött.
“Ha elmennénk egy Rolling Stones koncertre, a zenekar meg azzal állna elő, hogy akkor csak akusztikus estet tartanak, nem akarnak zajongani, a közönség joggal lenne felháborodva. Így van ez az F1-gyel is. Úgy hallottam, hogy Monacóban idén 20 százalékkal kevesebb jegy fogyott. Kötelességeink vannak a nézőkkel szemben, ők tudják, mit akarnak.”