A McLaren a melbourne-i kettős dobogó után csúnya mélyrepülésbe kezdett, a 2013-as szintet sem egészen hozták, sorozatban jöttek a nullás hétvégék. Monacóban elfogadhatóan teljesítettek, Jenson Button a 6., míg az újonc Kevin Magnussen balszerencsével a 10. lett.
A hétvégén a Kanadai Nagydíj következik, a Gilles Villeneuve pálya pedig sok tekintetben teljes ellentéte a monte-carlói utcáknak. A versenyfőnök, Eric Boullier ennek ellenére ugyanazt mondja, mint Monaco előtt: ez a pálya feküdhet nekik.


“Az idény kezdete óta folyamatosan hozzuk az újabb fejlesztéseket, Barcelona óta pedig nagyon komolyan belehúztunk. Monacóra számos mechanikai frissítés került az autóra, a kanadai pálya pedig gyors, sok hosszú egyenessel, de igazi gyors kanyarok nélkül, úgyhogy feküdhet az autónknak, jobban szerepelhetünk, mint Monacóban” – mondta a francia, aki elismerte azért, hogy Montreal semmiképp nem lesz mérvadó.
“Összességében továbbra is nehéz megítélni, hol is állunk. Monaco és Kanada is egyedi helyszín, nem adnak majd valós képet a pillanatnyi versenyképességi szintünkről. Jó lenne újabb pontokat szerezni, de úgy hiszem, csak az Európába való visszatéréskor kaphatunk tiszta képet a fejlődésünkről.”
“A Circuit Gilles Villeneuve az egyik legigazibb versenypálya, és rendszeresen szokatlan, váratlan eredményeket szállít. A McLarennél természetesen szívesen gondolunk vissza 2011-re, amikor Jenson pályafutása egyik legnagyszerűbb, legemlékezetesebb győzelmét aratta ott” ? utalt a maratoni hosszúságú versenyre, amelyen Button időnként a mezőny legvégén is állt, de végül Sebastian Vettelt az utolsó körben megelőzve nyert.