A Red Bull 2010-13 között zsinórban négyszer húzta be mind az egyéni, mind a konstruktőri címet, a 2014-es évnek viszont gyakorlatilag a címvédés esélye nélkül kellett nekifutniuk, ugyanis a Renault rosszul készült fel az idén bevezetett, 1,6 literes turbós V6-os hibrid erőforrásával.


A Red Bull és fiókcsapata, az idén már szintén a franciák motorjait használó Toro Rosso aktív segítségével a Renault lassan versenyképessé válik, de a baj már megtörtént, az energiaital-gyártónál komolyan fontolgatják, hogy szállítót váltanak. 
A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko nemrég arról beszélt, hogy a június végi hazai versenyükön, az Osztrák Nagydíjon látott teljesítmény alapján döntenek a jövőről.
Marko pénteken újra megszólalt, a német Bildnek azt mondta, hogy a 2014-es blama miatt akár kártérítést is követelhetnek a Renault-tól:
 
“Felelőtlenség lenne most pontos összegekről beszélni, de számos veszteség ért minket, mert a Renault nem végzett jó munkát. Az idény még tart, majd a végén a pénzügyi részlegünk mérleget von. Akkor látjuk majd, milyen veszteséget okozott a Renault” – magyarázta, hozzátéve, hogy nem is pusztán anyagi hátrányról van szó: “Az imázsunk máris jóvátehetetlenül sérült.”
A Bild megkeresésére a Renault részéről nem kívánták kommentálni Marko felvetését.