A Red Bull csapata gőzerővel készül az Osztrák Nagydíjra, ami tulajdonképpen az energiaital-gyártó hazai futama ként került be újra a 2014-es naptárba, tizenegy év kihagyást követően. Ennek a felvezető eseményeként komoly bulit hoztak össze, a generációk találkozóján Gerhard Berger, és Sebastian Vettel autót is cseréltek.

F1: Ferrariba ült Sebastian Vettel 1
“Különleges nagydíj lesz az egész csapatnak, a pálya, a komplexum csúcstechnológiát képvisel itt, ráadászl az összes jegy elkelt. Ez újabb motivációt fog adni nekünk pilótáknak”. – mondta a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

F1: Ferrariba ült Sebastian Vettel 2
Gerhard Berger pályafutásának egyik emlékezetes autóját hozta magával, az 1988-as Ferrari F1/87-88C típusú gépet, amivel Monzában sikerült elsőként elérnie a célvonalat. “Jó érzéssel gondolok vissza az első alkalomra amikor ezen a pályán versenyezhettem. Elmeséltem Sebastiannak, hogy akkor még tehenek is besétálhattak a pályára. Úgy érzem, nem igazán hitte el a sztorit.” – nyilatkozta a tízszeres nagydíjgyőztes osztrák pilóta.

Ez eddig a máz, a lényeg pedig ez az apró, nagyon szemcsés kép.

F1: Ferrariba ült Sebastian Vettel 3

Sebastian Vettel egy Ferrariban ül, és mint látható, erről nem adott ki a Red Bull sajtófotót. Csak ez a homályos verzió került fel az Internetre. Vajon miért? Ennyire féltnek a pletykáktól, és az általam is adott hangzatos címektől? Ferrariba ült a négyszeres világbajnok? Végtére is, igen, de valószínűleg sok rajongó kíváncsi a pillanatra, amikor Vettel elfoglalja az emlékezetes versenyautó vezetői pozícióját, és nem kezdenek el rémhíreket terjeszteni a távozásról.

Igaz, Vettel pár próbakör után elmondta, nagyon tetszett neki az olasz versenytechnika, hiába 1988-ból származik…