A Ferrari új csapatfőnöke, Marco Mattiacci szerint a Ferrarinak nemcsak a pályán, hanem azon kívül is fel kell javulnia, ha újra versenyképes akar lenni. Az áprilisi Kínai Nagydíj előtt kinevezett Mattiacci többé-kevésbé áttanulmányozta a csapat működését, és arra jutott, hogy több munkafolyamaton is módosítani kellene.


“Az elmúlt hat hétben alaposan tanulmányoztuk azokat a lehetőségeket, amelyek rövid-, illetve közép- és hosszú távon is javíthatnák a csapat versenyképességét” – mondta Mattiacci. “Nyilvánvaló okokból nem árulhatom el, hogy pontosan mely területeken kell javulnunk.”

“De összességében világos, hogy változtatni kell a munkabeosztáson és a szervezeti rendszeren. Fel kell gyorsítani a Ferrarit, és nemcsak a pályán, hanem a döntéshozatalban is.”

Mattiaci szerint benne van a pakliban, hogy a Ferrari elcsábít néhány szakembert más csapatoktól. “Sok lehetőségünk, sok remek emberünk van, de ha tudunk hozni valakit, aki erősítést jelent, próbálkozni fogunk nála. Egy szervezeti átszervezésben normális, ha kívülről hozunk embereket, mindenki ezt csinálja.”

A Ferrari technikai igazgatója, James Allison szerint is van javítanivaló a Ferrari működésén, több kreativitásra lenne szükség az idén egyetlen dobogós helyezésnél tartó alakulatnál. “Monacóban folytattuk azoknak a területeknek a feltérképezését, ahol előre tudunk lépni az F14 T-vel” – fogalmazott Allison.

“Noha jól haladtak a fejlesztések az elmúlt hetekben, nehéz megmondani, hogy a többiekkel szemben ez mire lesz elég. A lehető legtöbb kreativitásra és eredetiségre van szükség a mérnökeink részéről: tudjuk, hogy sok tudás halmozódott fel, dolgozunk rajta, hogy ezt ki is tudjuk aknázni.”